Saturday, December 31, 2011

We learn to love to learn~Ron Clark









It is my second time to watch this movie of THE RON CLARK STORY. When the first time is when I’m not the educator profession, but the feeling of watching the movie are same, the first time I watched it, I was deeply touched. I have watched it for the second in the class, and each time I watched I have more of an appreciation for what Ron Clark has done for these children. In which I am feel excited and inspiring me and that person was a real not only for the drama.

The RON CLARK story follows the inspiring tale of an energetic, creative and idealistic young teacher who leaves his small North Carolina hometown to teach in a New York City public school. Through his passionate use of special rules for his classroom, highly innovative teaching techniques and an undying devotion to his students and helping them cope with their problems; Clark is able to make a remarkable difference in the lives of his students. For one young girl trying to attend school while helping to raise her brothers and sisters, he offers a chance for her to overcome her situation and become one of the class' top students. For a young man with a penchant for graffiti, he offers an ideal outlet for artistic expression. Even when he is almost overcome by pneumonia, Clark continues to work with his students, hoping that he can raise their test scores to an acceptable level, or possibly even higher.












The drama comes from these kids who have all but given up on themselves. Watching the kids triumph is moving. I was amazed that one person had so much faith and truly believed in these children when no one else did. I wish that every teacher out there had the passion and love for their students that Ron Clark has for his. Every child needs to feel important and loved. I am grateful for the example and for all that you have done for your children that Clark have taught. What Clark do is remarkable and Clark have inspired me to teach children with passion and love. And some of people out there who watch this movie were become inspire and set him to be a role model! I thought, and I still think that I will aim for that. I'm even inspired just by reading about Clark inspiration... teachers are in such a powerful position for change. As the quote stated

‘The great thing about getting older is that you don't lose all the other ages you've been.’


~Madeline L'Engle



I love this movie so much because it made me strive even more to achieve my dream of teaching. Watching these movies makes me so proud that there are teachers like Clark that don't give up on their students, like some teachers i have known, Clark believe and know they can achieve greatness. It is teachers like Clark that give students a chance to live to their full potential. Clark are truly a educator , and his determination and achievements well always be kept close to my heart. As the inspire word I get from this movie..





‘We learn to love to learn’ ~Ron Clark and I would look as a part of an education is the lifelong learning and nothing will last forever.

Wednesday, December 28, 2011

Reflection on Sang PEMIMPI......


Sang Pemimpi is the continue journey of Ikal’s life, but in more mature life. The story is teratology of Laskar Pelangi, which a lot of moral values of the younger generation, adapt the learning environment in the insufficient condition of the school facilities, teacher and also number of student. But with the high level of motivation from his friend, his continue succeed in their life.


Laskar pelangi....in childhood story


Sang pemimpi....in aldulthood story 

This is a story about three children Malay Belitung, Ikal, Arai, Jimbron who has a dream to set foot into the Sorbonne, Paris, France, and then explore Europe come to Africa. But not all of them can be gained with a simple dream that all they have gained with the spirit of sacrifice and struggle there is no delete. As poor Malay children they must work day school morning and evening study. Not only is it on the road, they are also faced with the vagaries of the world's youth, which made them difficult to focus on their initial goals, friendships, trust, love, the decision , delinquency, poverty has always been a major barrier that has prevented them to get what they like. They are hard it is to help themselves and help elderly people close to pension; they are willing to go home once a fortnight to get an education. As a poor child living in the village, their dream are very large and is considered unlikely, but as a poor man just dreams that give them courage to continue living, and the purpose to get up at three in the morning and working as a coolie Master.
Still in my mind the statement of


Mari memimpikan masa depan yang lebih baik. Bermimpilah tentang masa depan, bekerjalah untuk saat ini, dan belajarlah dari masa lalu. Dunia ini ada untuk ditaklukkan, keinginanku adalah keabadian. Seperti yang di impikan Achiles, seperti para tokoh bersejarah dunia, mereka abadi, walau raga mereka telah tiada, tapi karyanya akan selalu diingat sepanjang masa.


” Tanpa mimpi orang-orang seperti kita akan mati…” That was one of the original story inspired by words from the story Sang Pemimpi.


 They have no fixed plan or fee to extend their school to Jakarta, with the sacrifice Jimbron, Ikal and Arai.  Seeing the money is, daring and high morale went to Jakarta. Wandered until they settled there Bogor worked hard and finally selects the job even Curls should be separated from Arai. Lord of life was already arranged someone even indispensable path between islands Curls and Arai was finally able to meet again when they apply for a scholarship to Paris. Son of the poor out of the bias eventually become masters of hard struggle, determination and tenacious, and given the opportunity to study in Universit√© de Paris, Sorbonne, France
But in my point of view, the teacher play an important role to the student, whereby the teacher give the higher motivation as they are the individual that student respect and obey anything what that their  teacher said during class. In this story, there have two type of teacher, the old,traditional,strict and firm and another one that look their student as their friend, who are energentic,young and pleasurable in class environment. Both personality is the good but most student when we ask, sure that they more preferred the aggressive one that started the class with the good induction; start with motivation quote as the good practical in class. The student more likely get inspire by those words and keep in their minds. When I become a teacher, which one I going to be? But what is more important, as the teacher, they not only responsible delivery the knowledge to the students, but also responsible to develop the student’s interest, shape the student’s characteristic and also create the student to become better person in future.
                                                                                                                                                                                -Fin-

My teaching philosophy


 

My classroom will be interesting and enjoyable environment where the classroom itself is different with other classroom. I will let the student to show they are potential in develop some ideas on the learning activity in class. Then I will have the T & L in interesting way: for example on the reading subject, where some student gets boring and not interested in that subject. So as the interesting ways of learning, not only refer the text book but also include material based learning.
The material based learning is the concept of learning through the material that can best use for learning process. It is include through paper cutting about an issue regarding to the subject, field trip to the expose student about the real situation of environment, interesting games as the revision at the end of session and also class activity in group discussion.
My classroom wills the interesting environment where I will develop the student deeper understanding in the subject my review some tips from the experience. I believe my student have the potential to success in learning, but the main element on learning are the interest and attention in class. As the solution I will shared my experience of learning through BUFSU learning style and mnemonic technique. My classroom is more enjoyable when we are together creating the words as the clue for the subsection in reading subject. I believe my classroom will become the place where they are have the at least get 90% from the lesson out of my class.


      inspired by


              'we learn to love to learn'~ Ron Clark 




 







*mnemonic  or mnemonic device, is any learning technique that aids memory. To improve long term memory, mnemonic systems are used to make memorization easier. They do so by increasing the efficiency of the process of consolidation. This process involves the conversion of short term memory to long term memory

Friday, November 18, 2011

1 more week....Then HOLIDAY


hehe....sementara nak mengharungi 1minggu tu...byk nye rintgan.dgn Debat 211 jam  lg...skrip pun xwat lg...ape lah kau nak merepek hari tu....ape kata saya senaraikan semua keje2 yg mennti dlm masa LAST2 MINIT NI....
 Update the list to do....
1. Interview -educational phsycology( tadika dzul iman sek.7 shah alam)
ari isnin 14hb nov pkl 10-11.30 pg-activiti relate with Vygotsky(ZPD)
2. Presentation Psycho-17hb & 18hb.....2nd group of course 17hb...
3.Test Instructional technology...subject dr. chan...adoi...sume chpter plak tu...da le xstart lg ni...
4.report market day...slide. kene present bile2 mase je...so kene wat keje tu cepat skit ye.
5.Proposal AR...learning disabilitiies....aku yg disable skunk ni...penink xtau nak program ape tuk aku punye research ni...coz  bnda ni mmg ade berlaku kat sekolah..tp xramai le orgnye...kene antar sebelum cuti...chapter 2...literature review xwat lgsung..apatah lg chpter 3...adoi..masalah2..
6.Low cost project...ni antar yg memeningkan...idea da mantap da..tp 1 process pun xwt lg kan...adoi.ni lah die kesan mkn ubat igenius ni...adoi..stress xde lgsg..
7. test commerce plak nnti...adoi....test2...have to struggle...bljr time dgree pun x byk mcm ni...
8.skrip debat xdraf lg ni...adoi..tajuk apakah kita ni wahai pembangkang2 sekalian....

byk lg xabis...tp makin bertmbh le plak....
9. Sociology kene ABM......xtau nak wat ape ni...hehehe...yg kene ade moral value+ critical thinking.....
10. Quiz Sociology.....take home quiiiz...mestiiiiile ssh n byk keje...but it ok...partnership....


.......diatas ini adelah ape je daya yang i nak tulis...n xtau le klu after this akan ade byk lg keje2 yg akn msuk sebelum nak mula sem baru ni...chayok2.u can do it....

p/s:  Ya Allah ya tuhanku...kau yg maha mulia...anugerahkanlah hambe mu ini kesabaran yang tinggi dan ilmu yg mantap utk meghabiskan sem pertama dlm DPLI ini....amin....insyaallh ade hikmahnye

Thursday, November 17, 2011

BIARLAH ORANG MENGATA



Kredit to...fb Airesh WalkWay







Biarlah orang mengata kita, jangan kita mengata
Biarlah orang memfitnah, jangan kita melakukannya
Biarlah orang menzalimi kita, kita maafkan saja
Biarlah orang mencaci kita, doakan petunjuk buat mereka

Bercakaplah yang memberi faedah, atau diam lebih baik
Kenangkanlah budi orang, lupakan jasa kita
Balaslah jasa orang, lupakan jasa kita
Balaslah jasa orang, lupakan kejahatanya

Alangkah baiknya, balas kejahatan orang dengan kebaikan

Wahai saudara-wahai saudari,
Itulah panduan kita
Jadikan ia panduan, di dalam pergaulan
Krisis tidak akan panjang, permusuhan tidak berlarutan
Itulah panduan, jika ingin aman dan harmoni

Tuan atau puan,
Begitulah Islam memberi panduan
Untuk keselamatan hamba-hambaNya di dunia
Tidak ada pada ajaran, agama-agama lain
dan sebarang ideologi,
Hanya ada pada Islam yang sejati

Begitulah sebahagian, ketika didalam pergaulan
Marilah kita bersama-sama, mengamalkan bersungguh-sungguh
Walaupun berat sekalipun penat, Untungnya banyak di dunia akhirat

Tulisan: Mauizoh Alexendria

Sunday, November 13, 2011

2weeks lg.....

hehe....sementara nak mengharungi 2 minggu tu...byk nye rintgan.dgn Debat 211 jam  lg...skrip pun xwat lg...ape lah kau nak merepek hari tu....ape kata saya senaraikan semua keje2 yg mennti dlm masa 2mggu ini...

1. Interview -educational phsycology( tadika dzul iman sek.7 shah alam)
ari isnin 14hb nov pkl 10-11.30 pg-activiti relate with Vygotsky(ZPD)
2. Presentation Psycho-17hb & 18hb.....2nd group of course 17hb...
3.Test Instructional technology...subject dr. chan...adoi...sume chpter plak tu...da le xstart lg ni...
4.report market day...slide. kene present bile2 mase je...so kene wat keje tu cepat skit ye.
5.Proposal AR...learning disabilitiies....aku yg disable skunk ni...penink xtau nak program ape tuk aku punye research ni...coz  bnda ni mmg ade berlaku kat sekolah..tp xramai le orgnye...kene antar sebelum cuti...chapter 2...literature review xwat lgsung..apatah lg chpter 3...adoi..masalah2..
6.Low cost project...ni antar yg memeningkan...idea da mantap da..tp 1 process pun xwt lg kan...adoi.ni lah die kesan mkn ubat igenius ni...adoi..stress xde lgsg..
7. test commerce plak nnti...adoi....test2...have to struggle...bljr time dgree pun x byk mcm ni...
8.skrip debat xdraf lg ni...adoi..tajuk apakah kita ni wahai pembangkang2 sekalian....



.......diatas ini adelah ape je daya yang i nak tulis...n xtau le klu after this akan ade byk lg keje2 yg akn msuk sebelum nak mula sem baru ni...chayok2.u can do it....

p/s:  Ya Allah ya tuhanku...kau yg maha mulia...anugerahkanlah hambe mu ini kesabaran yang tinggi dan ilmu yg mantap utk meghabiskan sem pertama dlm DPLI ini....amin....insyaallh ade hikmahnye

Thursday, November 10, 2011

Apakah, Siapakah musuh Anda....

Pada dsrnye..perkataan MUSUH blh dtg dr pelbagai mksud...hehe..kdg2 diri kite sendiri pun boleh di anggap sbgai musuh..apatah lagi faktor2 luaran yg boleh mmpengaruhi diri dan pemikiran kita ni...pada diri saya..terlalu byk perkara yg sy aggp musuh ...and ape yg rozi blh senaraikan antaranye ialah:

1. Makanan




 Huhu...ni xpyh ckp le....bab mkn ni ssh skit nak kwl perasaan...hehe..lg2 msakan my lovely mother....xyh ckp le...peh sdp shgga menjilat jari..yelah sape dlm dunia yg ckp mskan mak die xsedp..DERHAKA tu...heheh..ape2 pun. xboleh nak tolak pun...hehehe...So makann mmg menjadi top list...klu x xdele rozi asik pikir nak diet je..hehehe...
2.Tidur



Tido ohhh tido.....sape dlm dunia ni yg xtido...cube ckp...hehehe..itu adalah alasan semata2 xde kene mengena dgn yg len...tido mmg le satu rutin yg di lalukan semua  org...tp musuh sye ialah tido di tghari...hehehe..OH NO....xleh thn beb..lg2 time study ni...ade je wktu yg sempit2...sempat lg tido tu...berpandukan pda satu kajian mengatakan...nap is important to gain back the energy...hehehe...SAYA SETUJU....nap is important...eventhough it only for 5minit...not 5hours....keep reminds me my brain...pleaaseee....
3. Tugasan





Mcm2 jenis tugasanyg diberikan...pejam celik pejam celik,siap satu ade lg kene siapkan...huhu..itu lah org kata...klu kite keje...keje abis kat ofis je...tp bile time bljr...keje xpernah abis...siap bwk blik lg keje tu...adoi....inilah CABARAN dan DUGAAN yg rozi harus hadapi...ini lah lumrah hidup ye...apatah lg bile da posting nnti...lg byk keje mennti...lglah  xpernah abis n xpernah surut....SABAR YE rozi
4. Sikap





Ini ade lah satu factor yg xdptdi elakkan ....kadang2 kite sndiri pun xperasan mcmne kite punye perangaikan...ikut mood jugak kot...ALASAN lg...insyalllh doa2 kn semoga hati ini lebih berfikir positif dr negatif...THINK POSITIF ...insyallh keje akn diberkati dan kite sendiri boleh mengawal sesuatu tindakan itu..






5. Faktor2 luaran yg bolh mggu emosi...kdg2 dtg dr kwan, xkire lah baik @ x, mmg pernah mmberi satu impak yg besar dlm hidup ini...tp jgan risau..semakin hari semakin rozi gembira sbb semakin memahami kehidupan ini...bahkan lebih meghargai ape rozi ade,its ok...bile kite terlampau amik tau sgt pun xguna coz wat penink kepala je..kan..lbh baik lupuskan saja dlm ingatan dan dlm hati...doakn ape yg terbaik tok diri dier....jgn nak sibuk sgt jaga tepi kain orggggg...(bukan di tuju kpd sesiape ye) just for my reminder...


P/S: hehehe....rahsia xleh share ye....

Monday, October 17, 2011

BILA LELAKI BETUL2 SERIUS DALAM PERCINTAAN….



Kecantikan kamu diketepikan…keikhlasan kamu diutamakan... Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya. si dia akan sentiasa menghantar sms..wlpan diblas..ini tnda si dia sentiasa memikirkan kamu…

Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan.

Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu.

Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah...

Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu.. .Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat.

Ingat, nasihat bermaksud mengingati. Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu.

Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja

Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebihlebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh.

Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain.

Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu.. Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu.

Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya.

Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu.

sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “you masih sayang i?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur.

Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya.. Tidak suka kamu memakai seksi...kerna tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain wlpn berlengan pendek...

Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

Dia tidak suka kamu keluar malam…tanda ingin menjaga pandangan org terhadap kamu... Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya. HARGAILAH Lelaki dan terimalah mereka seadanya…. Berilah diri kamu peluang untuk kembali mencinta

Saturday, August 27, 2011

AddThis Toolbar for Internet Explorer

AddThis Toolbar for Internet Explorer

MusicDumper.com - Free MP3 Downloads, Music Search and Embed Codes for your Profile!

MusicDumper.com - Free MP3 Downloads, Music Search and Embed Codes for your Profile!

D'One Steak Restaurant

Wlupun cuti raya da start tp kpala still lg pikir ttg test n presentation after raya ni...adoi penink...yg plg dkat skali 2week after raya presentation small company....tp bile belek2 balik gmbar kat fb...cikgu2 tag gmbr g mkn kt D'One Steak Restaurant....teringat blik time tu xtau pun nak berbuka kat mana...xd plan la dikatakan.hehe...sume berbuka kat bilik dulu.lps solat bru grk g makan....

lepas solat kumpul dpn kolej mawar...rupe2nya...dr nak g berlima ramai plak yg join...yg da beli mknn pun xjd nak mkn coz nak join...hehe..tu le akibat kene hasutan cikgu2 yg len.hahaha...nak dipendekkan cite....berangkat la.3 kereta putih( 1 exora+ 2myvi).xjauh pun dekat je..kluar ikut padang jawa ni..ikut laluan nak g Pak Li Kopitiam...tepi jalan je..nampak le restorantnye









D' One Steak Restaurant

Dan inilah wajah2 cikgu2 yg join berbuka mlm tu....havoc btul hehe...klu nak tau antara cikgu2 ni ade yg da kawin,da ade anak pun,ade yg nak kawin pun ade...apatah lgi yg bujang2 nye..hehehe..apa2 pun mlm tu la sesi ber'taharuf''....hehe



















Da lps sesi ber'taharuf' tu....hehe..for next session...Eating time...~~sedapnye...Antara menu2nya yg di suggesr utk di cube ialah:




Chicken Chop......murah je..ni cikgu isma yg mkn...hehe..





ni plak cikgu zahid n cikgu haida yg mkn..xtau ape namenye...tp entrance dier vogue le..kaw2 sume lari coz byk asap..hehehe..


and this kepada sesiapa yg nak jgk mkn nasi kat western food ni...D' One steak House ade gak menu nasi...contohnye..yg cikgu umey amik ni...Chicken Morocco...blh tahan le..tp ni agak lmbt dpt sbb2nye mybe nak kene di terbangkan dr Morocco kan..kuang2




Ni ade lah menu yg simple yg menjadi ......pilihan hati saya n cikgu syamami..(kak im)...Mixed steak=chicken+ beef...yg pling suke ialah coslow nye...sedap...menjilat garfu..huhu=pilihan yg tepat ...sgt byk



And ini adelah Combo chicken = 1chicken+1lamb+3prawn.....same je mcm mixed chicken xde beza..tp mmg xabis mknnye...



Selepas mencubenye..terasa sgt puas hati...coz puas makan,kenyang n harga nye berpatutan....mcm chicken chop is below rm10...


After tlh mencubenye...next week nak blik cuti raya...g kuar mkn lg kat situ..tp kali ni lain skit coz kuar ng yg tersayang...dlm2 berjanji mkn ber2...tup2 aman. idir n zety pun nak join..meriah le mlm tu.ng sesi bahan membahan...time tu adelah kali ke2 mencubenye.n arini nak kuar g jln2 cri mkn lagi.....nak g bazar pkns last sblum berhari raya.nak cri samosa klang...sedap kaw2 punye wok.....rm1 /satu...mahal tp berbaloi...wan pulak nak makan ayam percik bak kata die zaidy ckp sedap...t kite try ye syg......dlm diam my syg msj..nak buka ktne?ayam penyet xnak,piza xleh book...hummmm...makan steak kat tmpt aritu nak x?hehehe...nmpk x disitu...D'oNE Steak Restaurant da ade peminat baru...n xperlu le lg kite mkn steak kt strawbery lg ye...hehehe...


P/s: Sbnrnye asal cite ni lain...nak cite psl asgnment lepas raye....nak cube dptkan owner kdi ni tuk di interview tuk subjek markting....harap2 ownernye boleh bg komitmen ye...



Sunday, August 21, 2011

Raya dtg lg....

Pejama celik pejam celik, arini dah 20 Ramadhan...next week da start cuti raya dah...nsb baik kelas DR Aziah n Mdm Adzura xde...so ari rabu da boleh cabut da.

Last friday punye meeting, time madam kay bace timetable yg baru, mak ai praktikal start bln 5...8hb Mei plak tu.nsib baik sempat celebrate besday lg.hehe..akan rozi wat preparation tuk menuju sem 3 nnti. hehe..

Berbalik kepada cite nak dekat raya ni, mmg len dari len le raya ni kali ni, xprnah mcm ni.xpikir sgt nak shopping raya,wlupun mulut ni byk kali ckp nak g shopg, Apa nak wat ongkos nye ngak ade, da nak dkt sebulan lebih da rozi smbg DP ni...byk yg rozi bljr, from zero to...at the moment not as a hero le.just about 25% kot to be teacher..INSYALLH..semangat2. jgn biarkan org len memperlekehkan keputusan kamu itu huhu....

Countdown 5hari lg nak blik,mcm2 nk wat...nak wat kuih raya,nak beli tudung raya,jeans raya...nak msuk duit dlm smpul raya.dan mcm2 lgi.hehehe

p/s: nak bg duit raya konon...mane 3bln elaun tu.xde pun lg...
klu btul 3bln ( 3xrm 1336.71) nak ke 4k gak ni...msyuk2...huhu...no no simpan2..jgn boros2
adam, sara...thn ni mak lang bgi duit raya rm 5 sorg je ye..faktor2 ekonomi semasa.hahah

Saturday, August 20, 2011

PLEASE......




















I need time to study....please dont disturb me!!!!


Friday, August 19, 2011

Register course for DPLI starting 18/08/11


Perhatian kepada semua pljr2 DP....anda di wajibkan mendaftar kos pda sem ni dgn pntas,cepat dan betul( jgn slh kls sudah le)....

Kelas PDA 25 ORG
Kelas PDB 24 ORG
Kelas PDC 25 ORG
TOTAL 74 ORG....

p/s: kata duit elaun dpt arini..td g cek xdpt pun...; (
NAK SHOPPING PUN XBOLEH...